vrijdag 23 december 2016
Met vlag en wimpel geslaagd
Wederom voor de volle vijf jaar. Stichting Bultersmekke ontving afgelopen december een mooi rapport van de internationale assistentiehonden organisatie ADEu.

 


De ADEu-assessor,  een aantal cursisten met hun assistentiehond en instructeurs bijeen voor accredidatie Bultersmekke

ADEu-assessor, cursisten, assistentiehonden en instructeurs bijeen voor accredidatie Bultersmekke

Wederom voor de volle vijf jaar. Stichting Bultersmekke ontving afgelopen december een mooi rapport van de internationale assistentiehonden organisatie ADEu. Het periodieke assessment wees uit dat Bultersmekke volledig voldoet aan de internationale voorwaarden van een organisatie voor de opleiding van assistentiehonden. Eens in de vijf jaar voert de ADEu een dergelijk onderzoek uit.

De ADEu verklaart dat Bultersmekke met een heldere visie actief is, aansprekende resultaten boekt en in het gehele land goed kan opereren als gevolg van een uitgebalanceerd netwerk van instructeurs. Ronduit lovend is de ADEu over het pionierswerk op het gebied van psychiatrie assistentiehonden. De onderzoeker geeft aan getroffen te zijn door de trots waarmee cursisten met psychiatrie assistentiehonden vertellen over hoe hun leven positief is veranderd sinds zij begonnen zijn de eigen hond op te leiden tot assistentiehond.

Het onderzoek van de ADEu bestond onder meer uit interviews met cursisten, financiële verantwoording, beoordeling resultaten en werkwijze, alsook visie op toekomst en strategie.