donderdag 1 december 2016
Crowdfunden voor je assistentiehond
Bultersmekke experimenteert met een nieuwe vorm van het bekostigen van de opleidingen van assistentiehonden. Samen met professionals uit de geefmarkt is Bultersmekke onlangs een proef gestart.

 


Het crowdfundingteam.

Cursisten krijgen de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding via crowdfunding en fondsenwerving de bekostiging van de opleiding van de assistentiehond rond te krijgen.

Dit is mogelijk interessant voor mensen voor wie een assistentiehond een uitkomst zou zijn, maar van hun zorgverzekeraar of hun gemeente geen of slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgen. En dat is helaas de meerderheid van de mensen die zich bij de organisaties van assistentiehonden melden.
De proef is met negen mensen gestart. Zij zijn momenteel druk in de weer hun acties voor te bereiden. Binnenkort gaan hun campagnes live, zoals dat heet. Vanuit Bultersmekke zullen we er dan natuurlijk over berichten. Wie nu al meer wil weten over de mogelijkheden van crowdfunding, stuurt een berichtje naar Joep Mourits: joep@bultersmekke.nl.