vrijdag 1 december 2017
Feest in Kerkwijk! Negen geslaagde teams
30 november in Kerkwijk. Een feestelijke diploma-uitreiking. Vergezeld door ouders, familie en vrienden namen zeven cursisten trots het certificaat in ontvangst. Bewijs van het succesvol afronden van het programma teamcoaching bij Bultersmekke Assistancedogs. Grote klasse! De namen van geslaagden en hun gecertificeerde assistentiehonden op de foto: Mirjam en Levias; Noah en Bliss; Wendy Bloemhof en Mellow; Edwin Leenards en Nahla; Linda Mons en Yip; Resie Oude Luttikhuis en Kweenie; Aad Lok en Remy.

Het werd een feestelijk en ook een emotioneel samenzijn. Instructeurs schetsten in hun toespraken bijzondere momenten in het verloop van het programma. Tegenvallers, grote leermomenten, gekke voorvallen.

Cursisten vertelden hoe zij de periode hebben beleefd en bovenal wat hun assistentiehond voor hen betekent. Steeds kwam terug dat hun assistentiehond zorgt voor een grotere zelfstandigheid en zelfredzaamheid. En ook dat zij meer mee kunnen doen in de eigen omgeving.

Talenten

Extra bijzonder was de bijdrage van Noah. Zijn moeder Mariska vertaalde al het gesprokene voor hem in gebarentaal. En Noah reageerde in gebaren terug. Instructeurs ‘schepten op’ over talenten van hun cursisten: zich kwetsbaar durven opstellen, een enorm doorzettingsvermogen, het geven van lezingen en presentaties tot en met het maken van enorme bruidstaarten.

Op de foto van links naar rechts: Noah van den Biezenbos, zijn moeder Mariska en Bliss, Erika Bulters (i), Linda Mons, Joop Mekke (i), Edwin Leenards en Nahla, Linsey Schuijtvlot (i), Marieke de Haardt (i), Mirjam en Levias, Resie Oude Luttikhuis en Kweenie, Frijke Dijkstra (i), Hotsche Luik (i), Wendy Bloemhof en Mellow, Aad Lok en Remy (i = instructeur).

Niet op de foto maar eveneens geslaagd: Ineke van Dongen en Willy; Miranda Lokhorst en Kay.