Thursday 11 January 2018
Landelijke estafette bij 10 jaar Bultersmekke Assistancedogs
In mei dit jaar is het 10 jaar geleden dat Erika Bulters en Joop Mekke besloten samen de opleiding van assistentiehonden anders aan te pakken. 10 Jaar is een mooie mijlpaal. Nog mooier is dat bijna 200 cursisten hun eigen hond hebben opgeleid tot een officiƫle assitentiehond. Dat wordt gevierd. En wel met een landelijke estafette die aandacht gaat vragen voor een betere toegang van assistentiehonden.

Onder de cursisten van Bultersmekke Assistancedogs is het idee ontstaan om rondom het tienjarig jubileum een landelijke estafette te organiseren waar alle gebruikers van een gecertificeerde assistentiehond aan mee kunnen doen. Een estafette die tot doel heeft om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden. 

Negen dagen

Het idee is dat mensen samen met hun assistentiehond met en een eigen gekozen vervoersmiddel deelnemen. Dat kan lopend maar ook met fiets, handbike, auto, openbaar vervoer of een ander vervoersmiddel. Alle deelnemers met een gecertificeerde assistentiehond zijn welkom: cursisten van Bultersmekke Assistancedogs en mensen met een gecertificeerde hond die elders is opgeleid. De route wordt samengesteld zoveel mogelijk rekening houdend met de opgaves van de deelnemers zelf. De estafette doet in negen dagen alle provincies aan, start op zaterdag 12 mei in Zuid-Holland en eindigt in de provincie Utrecht, op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei.

Mail voor nadere informatie: estafette@bultersmekke.nl

Wil je meedoen met de landelijke estafette? Klik hier voor het formulier om je op te geven. Vul alles op het formulier zoveel mogelijk in.

Opgave is mogelijk tot 15 februari.