Friday 9 June 2017
Grote verscheidenheid nieuwe teams Bultersmekke
Een grote verscheidenheid aan mensen en aan assistentiehonden. Dat is van toepassing op de groep cursisten die donderdag 8 juni in Kerkwijk bijeen was om hun diploma Teamcoaching Assistentiehond in ontvangst te nemen. Zeven nieuwe teams. Zeven bijzondere mensen. Zeven bijzondere honden. Zeven bijzondere verhalen.

De geslaagde cursisten werden in het zonnetje gezet door instructeurs Joop Mekke, Megin Mastenbroek en Erika Bulters. Op hun beurt werden zij weer toegesproken door cursisten. Een emotioneel gebeuren. Er bleek veel vooraf gegaan te zijn voordat cursisten zich bij Bultersmekke meldden. Zoeken naar oplossingen voor beperkingen, grote teleurstellingen over wegen die dood liepen, moeite om bekostiging van de opleiding te vinden. Cursisten gaven aan hoe belangrijk voor hen zelf de training was geworden. Zij leerden niet alleen een hond tot assistentiehond op te leiden, zij leerden ook veel over zichzelf. Naast alle assistentie in het omgaan met de beperking blijkt de spiegelfunctie van hun assistentiehond voor iedere cursist zeer waardevol te zijn.

De geslaagde teams: Jozee Harbers en Moitza, Manon de Kort en Mila, Arnold van Piekeren en Suus, Esther Fluiter en Tyco, Esther Niewenhuis en Vania, Edwin Kort en Fire, Ingrid Mous en Yara.

Op de foto vlnr: Manon de Kort met Mila; Jozee met Moitza; Joop Mekke; Esther Niewenhuis met Vania; Esther Fluiter met Tyco; Erika Bulters; Arnold van Piekeren met Suus; Megin Mastenbroek en Edwin Kort met Fire.