Nieuws & Acties

Op deze pagina staan de actuele nieuwsberichten en acties van Bultersmekke Assistancedogs.

zondag 17 september 2017
Kassa-TV: noodzakelijke assistentiehonden vaak niet vergoed
Het is voor kinderen met autisme bijzonder lastig om een assistentiehond te krijgen. Dat is de conclusie van het TV-programma Kassa. Zaterdag 16 september besteedde Kassa aandacht aan het oerwoud van onduidelijke regels en procedures waar ouders mee te maken krijgen als zij voor hun kind op zoek gaan naar een assistentiehond.

dinsdag 18 juli 2017
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

vrijdag 30 juni 2017
Start 2de lichting opleiding nieuwe instructeurs
In februari 2018 start Bultersmekke Assistancedogs de opleiding ‘Instructeur Teamcoaching’ met een tweede groep studenten. De opleiding duurt negen maanden en kwalificeert studenten in het begeleiden van mensen met beperkingen die zelf hun eigen hond tot officiële assistentiehond willen opleiden. De opleiding biedt theorie en praktijk, onder meer via colleges en stages. Informatiepakket is beschikbaar.

woensdag 28 juni 2017
Doppen blijven binnenstromen voor opleiding assistentiehonden
2.100 Vuilniszakken vol plastic doppen. Eind juni lag bij inzamelpunt Wijchen een enorme berg te wachten voor het recyclebedrijf. Onder bezielende leiding van Theo van den Broek zijn van overal en nergens doppen bijeengebracht. De berg bleek zelfs te groot voor twee vrachtwagens. 200 zakken bleven achter. Een mooi resultaat: ruim 1.800 euro voor de opleiding van assistentiehonden.

vrijdag 9 juni 2017
Grote verscheidenheid nieuwe teams Bultersmekke
Een grote verscheidenheid aan mensen en aan assistentiehonden. Dat is van toepassing op de groep cursisten die donderdag 8 juni in Kerkwijk bijeen was om hun diploma Teamcoaching Assistentiehond in ontvangst te nemen. Zeven nieuwe teams. Zeven bijzondere mensen. Zeven bijzondere honden. Zeven bijzondere verhalen.

donderdag 8 juni 2017
Nijmeegse Vierdaagse lopen voor PTSS assistentiehonden
De vijftienjarige Bruno en zijn moeder Monique lopen binnenkort de Vierdaagse in Nijmegen. En niet zomaar. Zij willen tegelijkertijd geld ophalen voor de opleiding van PTSS-assistentiehonden. Zij laten zich sponsoren voor Stichting Bultersmekke. Nog voordat ze gestart zijn, is al een heel mooi bedrag bijeen gebracht.

dinsdag 30 mei 2017
Nordic hiking voor assistentiehonden oorlogsveteranen
Diep respect voor veteranen. Dat is de drijfveer van Eric Heres achter zijn actie 'Hiking for Bruno'. Donderdag 1 juni start Eric met zijn hond Ice een tocht van 600 kilometer door Scandinavië om aandacht te vragen voor de mannen en vrouwen die namens Nederland ooit zijn uitgezonden. De tocht van Eric en Ice is te volgen via Facebook-pagina Hiking for Bruno.

dinsdag 23 mei 2017
Bultersmekke start programma fund-coaching
Na een geslaagde pilot afgelopen winter en voorjaar start Bultersmekke definitief met het programma ‘fund-coaching’. Dit programma maakt het voor potentiële cursisten mogelijk het geld bijeen te brengen voor de opleiding van hun assistentiehond.

woensdag 19 april 2017
Ambassadeurs kijken al uit naar jubileum teamcoaching
‘Tien jaar Bultersmekke’ verdient straks veel aandacht. Liefst in alle provincies. De ambassadeurs van Bultersmekke Assistancedogs zijn eensgezind, zo bleek tijdens de halfjaarlijkse ambassadeurs-bijeenkomst. Het wordt de hoogste tijd dat het zelf opleiden van je assistentiehond meer publieke aandacht krijgt. In 2018 is het tien jaar geleden dat Joop Mekke en Erika Bulters met hun teamcoachingsprogramma zijn begonnen. Dit jubileum is volgens de ambassadeurs een mooie aanleiding de resultaten van het succesvolle programma breder over het voetlicht te brengen.

vrijdag 14 april 2017
Patrice Hijsterborg nieuwe voorzitter Stichting Bultersmekke
Patrice Hijsterborg is per 14 april de nieuwe voorzitter van stichting Bultersmekke. Het bestuur van de stichting benoemde haar tot opvolger van Yvonne Mol. Yvonne blijft als bestuurslid aan de stichting verbonden.

vrijdag 10 maart 2017
Europese psycho-therapeuten ontdekken Bultersmekke
‘My Dog Has Given My Life Back To Me’. Met dit citaat uit de mond van een Bultersmekke-cursist opent de jongste 'Newsletter' van de Europese vereniging van psycho-therapeuten (ESTD). In het artikel komen Erika Bulters, Joop Mekke en een cursist van Bultersmekke uitgebreid aan het woord.

dinsdag 28 februari 2017
Twee partijen voor assistentiehonden slaan handen ineen
‘Veel meer mensen met beperkingen moeten een assistentiehond kunnen krijgen. De hulp die een assistentiehond biedt vergroot de zelfredzaamheid en verhoogt de levensvreugde van zijn baasje. Er is een groot tekort aan deze honden.'

dinsdag 7 februari 2017
Onderzoek student: PTSS assistentiehonden zeer effectief
Wat zijn de effecten van een assistentiehond op de klachten die mensen ervaren met PTSS? Deze vraag stelt Samantha Vermeule centraal in haar afstudeeronderzoek. Het onderzoek vormt de afsluiting van haar opleiding tot dierenartsassistent / paraveterinair op het Prinsentuin college in Breda.

vrijdag 3 februari 2017
Feest: 10 geslaagde teams
Uit alle hoeken van het land, van Groningen tot Zuid-Limburg kwamen teams met hun familieleden en vrienden naar de diploma-uitreiking van Bultersmekke in Kerkwijk.

zaterdag 24 december 2016
Erika in ‘De Psychiater’
Wat doet Erika Bulters in het officiële ledentijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Psychiaters? Gaat ze een overstap maken naar een andere branche? Het antwoord is simpel.

vrijdag 23 december 2016
Met vlag en wimpel geslaagd
Wederom voor de volle vijf jaar. Stichting Bultersmekke ontving afgelopen december een mooi rapport van de internationale assistentiehonden organisatie ADEu.

donderdag 1 december 2016
Crowdfunden voor je assistentiehond
Bultersmekke experimenteert met een nieuwe vorm van het bekostigen van de opleidingen van assistentiehonden. Samen met professionals uit de geefmarkt is Bultersmekke onlangs een proef gestart.

vrijdag 25 november 2016
Facebookpagina weg?
Voor menig Bultersmekke-volger was het een vreemde gewaarwording. Plotseling was de Facebookpagina van Bultersmekke niet meer online.

maandag 21 november 2016
Wij blijven doppen sparen
In 2013 startte Bultersmekke met de nationale doppenactie. Het inzamelen van plastic doppen ten behoeve van het bekostigen van opleidingen van assistentiehonden. Dit mooie initiatief kreeg navolging van andere organisaties. Een mooi compliment voor Jan Boerhoop, de bedenker van deze fondswervende activiteit.

vrijdag 28 oktober 2016
Helma Verhoeven afgelopen zondag bij Ivo Niehe in de TV Show
In deze uitzending waarin Ivo Niehe een eerbetoon laat zien aan hulp-, detectie- en assistentiehonden het verhaal van onze ambassadeur Helma Verhoeven-Jacobs en assistentiehond Banios.