Stichtingsbestuur


Het bestuur bestaat uit vijf leden. Hieronder stellen de bestuursleden zich voor. 


Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

 

Rob Klijn
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Rob was al een aantal jaar de boekhouder van Stichting Bultersmekke en is per 1 januari 2015 penningmeester.

 

 

 

 

Yvonne Mol
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon samen met mijn partner Ans en Jip in het Noordhollandse Wognum. Jip is Ans haar assistentiehond. Hij is een Golden Retriever. Ik werk binnen de Gezondheidszorg als avond-, nacht- en weekendhoofd in een verpleeghuis. Gezondheid is het grootste goed en ik maak van dichtbij mee wat beperkingen voor iemand kunnen betekenen. Toen mijn vrouw een assistentiehond kreeg ging mijn hart open. Jip is Ans haar opgeleide assistentiehond via Bultersmekke. En je zag het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de zelfverzekerheid en de zelfwaardering groeien! Daarom wil ik actief mee werken om van de Stichting Bultersmekke iets moois te maken."

 

Maren Schaatsbergen
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben Maren Schaatsbergen en enorm verheugd om onderdeel uit te maken van Bultersmekke Assistancedogs. Zelf heb ik een ontzettend leuke en ondeugende labrador, Bram, waarmee ik graag het strand of bos opzoek. 

In mijn kennismaking met de stichting was ik al snel onder de indruk van de manier van werken en resultaten die de instructeurs sámen met de cursist en hond bereiken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om een bijdrage aan te leveren aan het opleiden van een groter aantal assistentiehonden. Goed dat de stichting zich inzet voor mensen die voor hun noodzakelijke assistentiehond geen vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar.

Als bestuurslid van de Stichting wil ik daar graag aan meewerken. In het dagelijks leven werk ik als consultant in de zorg. Ik studeerde geneeskunde en internationale bedrijfskunde. Met mijn kennis over deze sector en mijn medische achtergrond hoop ik dan ook Bultersmekke Assistancedogs een stap verder te helpen in het opleiden van assistentiehonden voor veel meer mensen voor wie deze voorziening van zo’n grote betekenis is..

 

Annelies Steenbrink
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon in Rotterdam, ben vertaalster Engels van beroep en ben getrouwd met Wim. Wij zijn allebei van jongsaf aan hondenliefhebbers. Onze beide - inmiddels volwassen - kinderen groeiden op met honden (Golden Retrievers Quinta en Emma).
Via een artikel in de krant kwam ik in contact met Astrid en haar toenmalige assistentiehond Mellis. Dat contact groeide uit en vanuit mijn vak kon ik Bultersmekke helpen met vertaalwerk. Van het een kwam het ander en zo werd ik bestuurslid van Stichting Bultersmekke."
 Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de Stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de Stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

 

 

                     
 
         
 
Record aantal mensen start programma teamcoaching
In 2017 zijn 49 mensen gestart met het programma teamcoaching. Niet eerder heeft Bultersmekke Assistancedogs zoveel nieuwe cursisten in een jaar kunnen verwelkomen. “Wij zijn enorm verheugd dat steeds meer mensen met beperkingen hun eigen hond tot assistentiehond kunnen gaan opleiden”, zegt Erika Bulters, algemeen directeur van Bultersmekke Assistancedogs. “Tien jaar geleden zijn Joop Mekke en ik met veel ambitie gestart. Deze groei past goed bij ons motto ‘samen het mogelijke mogelijk maken’.”

 
     
        
 
26 maart: Nieuwe informatie- en intakedag in Utrecht
Op maandag 26 maart vindt al weer de volgende ‘informatie- en intakedag’ in Utrecht plaats. De dagen blijken in een grote behoefte te voorzien. Na de eerste dag afgelopen najaar is ook de dag in januari volledig volgeboekt. Vandaar dat voor 26 maart al de volgende staat gepland. Tijdens de informatie- en intakedag kunnen mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennismaken met Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast zijn er individuele intakegesprekken met Joop Mekke en Erika Bulters.

 
     
        
 
Landelijke estafette bij 10 jaar Bultersmekke Assistancedogs
In mei dit jaar is het 10 jaar geleden dat Erika Bulters en Joop Mekke besloten samen de opleiding van assistentiehonden anders aan te pakken. 10 Jaar is een mooie mijlpaal. Nog mooier is dat bijna 200 cursisten hun eigen hond hebben opgeleid tot een officiële assitentiehond. Dat wordt gevierd. En wel met een landelijke estafette die aandacht gaat vragen voor een betere toegang van assistentiehonden.