Onze visie
 

Bultersmekke is de specialist op het gebied van teamcoaching. Mensen met een beperking die bij ons het teamcoachingsprogramma volgen noemen wij cursisten en zij staan centraal in onze dienstverlening.

Wij zijn er om hen te helpen met een assistentiehond die past bij wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Voor Bultersmekke zijn alle cursisten en hun honden uniek. Daarom is ons teamcoachingsprogramma voor elk team anders. Naast de basisvaardigheden die elke assistentiehond leert vullen wij deze, in overleg met de cursist, aan met vaardigheden die aansluiten op de beperking en behoeftes. Het programma houdt rekening met de gezondheid en welzijn van cursist en hond.

Door het zelf opleiden van de assistentiehond in de thuissituatie ontstaat er een hechte samenwerking tussen de cursist en hond en zal de zelfredzaamheid van de cursist vergroot worden en is een zelfstandiger en beter leven bereikbaar.

Onze begeleiding is erop gericht de cursist te stimuleren met plezier en zelfverzekerd de hond te trainen tot officiële assistentiehond.
 

Het mogelijke mogelijk maken

Wij kijken graag naar de mogelijkheden. Voor ons zijn er geen beperkingen maar uitdagingen. Samen met de cursist zoeken we naar creatieve oplossingen. De intensieve relatie tussen de trainer en cursist en tussen de cursist en de eigen hond, zorgt ervoor dat het team gedurende de trainingsperiode steeds zelfstandig wordt en onafhankelijker.

Wil je een team van Bultersmekke aan het werk zien? Klik dan hier om naar de pagina met filmpjes te gaan. Hier zie je een aantal filmpjes van cursisten die met ons teamcoachingsprogramma hun eigen assistentiehond hebben getraind.

   

                     
 
         
 
Psychiatrie assistentiehonden - de scepsis voorbij
‘Zelf opleiden van je eigen assistentiehond levert een positieve bijdrage aan het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid.’ Deze stelling verdedigde Joop Mekke samen met Bultersmekke cursist Mirjam tijdens het congres ‘Multideskundigheid in de nieuwe GGZ’ op 31 oktober in De Reehorst in Ede. Zij kregen de handen in de zaal op elkaar. Joop Mekke: ‘Je kunt wel zien dat in delen van de geestelijke gezondheidszorg de scepsis over assistentiehonden aan het verdwijnen is.’

 
     
        
 
Veel belangstelling voor opleiding Instructeur Teamcoaching
Tientallen belangstellenden waren vrijdag 27 oktober bij Bultersmekke Assistancedogs te gast voor de informatiedag Instructeur Teamcoaching. Bultersmekke is dit jaar een opleiding voor nieuwe instructeurs gestart. In februari begint al weer een nieuwe groep studenten. Het aantal instructeurs zal daarmee gaan verdubbelen. Dat is nodig om aan de sterk stijgende vraag te kunnen voldoen.

 
     
        
 
13 november Utrecht: Informatie- en intakedag
Bultersmekke Assistancedogs start met informatie- en intakedagen. Dagen waarop mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennis kunnen maken met Bultersmekke. Daarnaast kunnen aspirant-cursisten individuele intakegesprekken voeren met Joop Mekke of Erika Bulters. De eerste Bultersmekke-informatiedag vindt plaats op maandag 13 november 2017 in Utrecht.