Onze visie
 

Bultersmekke is de specialist op het gebied van teamcoaching. Mensen met een beperking die bij ons het teamcoachingsprogramma volgen noemen wij cursisten en zij staan centraal in onze dienstverlening.

Wij zijn er om hen te helpen met een assistentiehond die past bij wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Voor Bultersmekke zijn alle cursisten en hun honden uniek. Daarom is ons teamcoachingsprogramma voor elk team anders. Naast de basisvaardigheden die elke assistentiehond leert vullen wij deze, in overleg met de cursist, aan met vaardigheden die aansluiten op de beperking en behoeftes. Het programma houdt rekening met de gezondheid en welzijn van cursist en hond.

Door het zelf opleiden van de assistentiehond in de thuissituatie ontstaat er een hechte samenwerking tussen de cursist en hond en zal de zelfredzaamheid van de cursist vergroot worden en is een zelfstandiger en beter leven bereikbaar.

Onze begeleiding is erop gericht de cursist te stimuleren met plezier en zelfverzekerd de hond te trainen tot officiële assistentiehond.
 

Het mogelijke mogelijk maken

Wij kijken graag naar de mogelijkheden. Voor ons zijn er geen beperkingen maar uitdagingen. Samen met de cursist zoeken we naar creatieve oplossingen. De intensieve relatie tussen de trainer en cursist en tussen de cursist en de eigen hond, zorgt ervoor dat het team gedurende de trainingsperiode steeds zelfstandig wordt en onafhankelijker.

Wil je een team van Bultersmekke aan het werk zien? Klik dan hier om naar de pagina met filmpjes te gaan. Hier zie je een aantal filmpjes van cursisten die met ons teamcoachingsprogramma hun eigen assistentiehond hebben getraind.

   

                     
 
         
 
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

 
     
        
 
Start 2de lichting opleiding nieuwe instructeurs
In februari 2018 start Bultersmekke Assistancedogs de opleiding ‘Instructeur Teamcoaching’ met een tweede groep studenten. De opleiding duurt negen maanden en kwalificeert studenten in het begeleiden van mensen met beperkingen die zelf hun eigen hond tot officiële assistentiehond willen opleiden. De opleiding biedt theorie en praktijk, onder meer via colleges en stages. Informatiepakket is beschikbaar.

 
     
        
 
Doppen blijven binnenstromen voor opleiding assistentiehonden
2.100 Vuilniszakken vol plastic doppen. Eind juni lag bij inzamelpunt Wijchen een enorme berg te wachten voor het recyclebedrijf. Onder bezielende leiding van Theo van den Broek zijn van overal en nergens doppen bijeengebracht. De berg bleek zelfs te groot voor twee vrachtwagens. 200 zakken bleven achter. Een mooi resultaat: ruim 1.800 euro voor de opleiding van assistentiehonden.