Over Bultersmekke Assitancedogs


Onder het motto 'samen het mogelijke mogelijk maken' leiden wij assistentiehonden op, bieden wij zorgondersteuning en ondersteunen wij bij het verkrijgen van bekostiging van de opleiding van assistentiehonden.

Opleiden van Assistentiehonden

Als landelijke organisatie zijn wij gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met een beperking om de eigen assistentiehond op te leiden. Wij kunnen de volgende type assistentiehonden binnen ons teamcoachingsprogramma aanbieden voor volwassenen en voor kinderen:

  • ADL-assistentiehonden
  • Assistentiehonden voor mensen met autisme
  • Assistentiehonden voor mensen met een psychiatrische aandoening
  • Signaalhonden voor mensen met een auditieve beperking
  • Seizurehonden voor mensen met epilepsie
  • Assistentiehonden voor mensen met PTSS
  • Assistentiehonden voor veteranen

Zorgondersteuning

Binnen de zorgondersteuning coachen en begeleiden wij kinderen en volwassenen met een vorm van autisme of met problemen die psychisch / psychosociaal van aard zijn. Wij bieden hen de begeleiding naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid alsook coaching van communicatieve en sociale vaardigheden.

Ondersteuning bij bekostiging

Bultersmekke is opgebouwd uit twee organisaties. Een organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het programma van de teamcoaching en een stichting die mensen ondersteunt in het bekostigen van de opleiding van de assistentiehond.

De stichting ondersteunt mensen bij hun aanvraag bij instanties en eventueel bij een beroep tegen afwijzende beslissingen van instanties. Daarnaast heeft de stichting een programma ontwikkeld dat mensen in staat stelt de opleiding van hun assistentiehond te bekostigen door zelf fondsen te werven en te crowd-funden, het zogenoemde programma fund-coaching. Tevens werft de stichting, onder meer door de Nationale Doppenactie, gelden voor de opleiding van assistentiehonden

 

Helpt u mee? Ga naar de pagina Steun stichting Bultersmekke en doneer!

 

                     
 
         
 
Kassa-TV: noodzakelijke assistentiehonden vaak niet vergoed
Het is voor kinderen met autisme bijzonder lastig om een assistentiehond te krijgen. Dat is de conclusie van het TV-programma Kassa. Zaterdag 16 september besteedde Kassa aandacht aan het oerwoud van onduidelijke regels en procedures waar ouders mee te maken krijgen als zij voor hun kind op zoek gaan naar een assistentiehond.

 
     
        
 
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

 
     
        
 
Start 2de lichting opleiding nieuwe instructeurs
In februari 2018 start Bultersmekke Assistancedogs de opleiding ‘Instructeur Teamcoaching’ met een tweede groep studenten. De opleiding duurt negen maanden en kwalificeert studenten in het begeleiden van mensen met beperkingen die zelf hun eigen hond tot officiële assistentiehond willen opleiden. De opleiding biedt theorie en praktijk, onder meer via colleges en stages. Informatiepakket is beschikbaar.