In de media: Rick en assistentiehond Sjeff

23-07-2024

Zoals je misschien al weet, werkt Bultersmekke Assistancedogs (BMA) vanaf begin 2023 samen met de Nationale Politie, voor het opleiden van assistentiehonden voor politiemensen met PTSS. BMA-cursist Rick is zo iemand. Hij werkte meer dan 20 jaar bij de politie als agent en kreeg PTSS.

Zijn assistentiehond Sjeff helpt de kwaliteit van zijn leven te verbeteren. De politievakbond ACP interviewde hem onlangs hierover. Een stukje uit het interview:

PTSS
"Voordat ik Sjeff kreeg, zat ik dagenlang binnen achter mijn computer. Ik wilde de deur niet uit, maar door hem moest ik wel", vertelt Rick terwijl hij over de kop van de enthousiaste zwarte labrador aait. “Mijn werk als agent leek wel een rollercoaster. Dingen die normale mensen hopelijk nooit of amper tegenkomen, zag ik dagelijks. ..... Na vele gesprekken werd er bij mij PTSS geconstateerd. Als ik nu stress ervaar of het gaat op een andere manier niet goed met mij, dan is Sjeff er voor mij."

Spiegel
Voor Rick zelf ging de training met Sjeff niet zonder slag of stoot. “Elke dag moet je inzet tonen, op tijd opstaan, de hond uitlaten. Een heel ander ritme dan ik gewend was. Ik zat namelijk binnen, achter de laptop. ..... Met Sjeff in mijn huis werd dit gedrag niet meer getolereerd. Hij pakte mijn arm en trok me mee. Ik moest wel opstaan en gaan lopen. Tijdens het examen dat ik samen met Sjeff deed, werd me vooral duidelijk dat ik nog meer aan mezelf moest gaan werken. Sjeff slaagde met vlag en wimpel, maar ik niet. Ik liep weg van de situatie en vluchtte naar binnen, waar Sjeff bij me kwam en op mijn schoot ging zitten om mij te beschermen. Hij hield me een spiegel voor, ik moest door, me weer tussen de mensen begeven, samen met hem. ..... Ik heb zo’n geluk gehad met deze hond. Zonder hem had ik hier nu niet zo gezeten. Hij heeft mij echt mijn leven teruggegeven.”

Lees ook het hele interview over Rick en zijn assistentiehond Sjeff.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen